Boeken

Een perfecte illusie

Hoe dom kun je zijn om volledig in de ban te raken van een man op een datingsite, die je nog nooit hebt gezien? Dat vraagt ​​Ellen zich ook af, wanneer ze bedrogen uitkomt na een hevige online verliefdheid.
Gedesillusioneerd en bijna bankroet, besluit ze het er niet bij te laten zitten. Ze gaat op zoek naar de man die haar zo heeft belazerd. Dat brengt haar naar Afrika, waar ze in aanraking komt met ‘Sakawa-boys’,  jongens die op slinkse wijze Westerse vrouwen tot hun slachtoffer maken. Maar haar zoektocht is niet zonder gevaren …
Een perfecte illusie van Annette van Luyk is perfect voor de fans van Suzanne Vermeer. Een meeslepend verhaal met een actueel thema, dat naast de kant van het slachtoffer, ook die van de dader belicht. Vol avontuur en spanning, maar ook ontroerend en geestig. Onwaarschijnlijk maar toch zo herkenbaar!

“Met haar sprankelende schrijfstijl zet Annette dit eigentijdse gegeven messcherp neer.”
Marelle Boersma – auteur en schrijfdocent

Roadtrip

Mijn tweede avontuurlijke roman met de werktitel ‘Roadtrip – een adembenemende vlucht dwars door door Italië’ is af!

Het zal begin 2020 verschijnen bij uitgeverij Ellessy in de serie Relax +, spanning en romantiek.

Roadtrip is een avontuurlijke roman, maar geen echte thriller, in de stijl van Een perfecte illusie, mijn debuutroman. Spannende en romantische elementen vormen de basis. Met een happy end!

Marloes loopt tegen de veertig, en hoewel ze haar biologische klok voelt tikken, heeft ze nog geen partner gevonden met wie ze een gezin zou willen stichten. Ze heeft enkele relaties achter de rug, maar kan zich moeilijk binden. Alleen opgevoed door een moeder die regelmatig voor ‘foute mannen’ viel,  is haar vertrouwen in mannen dan ook niet al te groot.

Als ze de hoop al bijna heeft opgegeven, en ze ook haar moeder verliest, loopt ze hem plotseling tegen het lijf: de charmante levensgenieter Erik. Ze wordt stapelverliefd, en het “nu of nooit” gevoel neemt de overhand. Tot haar grote verrassing is ze binnen drie maanden zwanger.

Na de aanvankelijke roze wolk waar Marloes op zit, ontdekt ze tijdens haar zwangerschap ook een minder leuke kant van Erik. Zijn nonchalante, pluk-de-dag mentaliteit die zij aanvankelijk zo aantrekkelijk vond, heeft een keerzijde. Hij heeft ook een paar narcistische trekjes. Maar ze schuift haar onderbuikgevoelens opzij en is vastbesloten haar baby een goede toekomst te bieden, samen met Erik. Na de geboorte van Luna doet ze echter een angstaanjagende ontdekking die haar doet besluiten te vluchten, ver weg van Erik.

Midden in een koude januarinacht vertrekt ze halsoverkop met Luna, haar twee maanden oude baby, zonder een duidelijk plan in haar hoofd. Gaandeweg besluit ze dat dit het juiste moment is om naar haar wortels op zoek te gaan.

De zoektocht naar haar Italiaanse vader, die ze ooit één keer heeft ontmoet, is de drijfveer om door te zetten en niet met hangende pootjes terug te keren. Na het overlijden van haar moeder is hij de enige familie die ze nog heeft.

Het wordt een enerverende roadtrip dwars door Italië, waarbij spannende en gevaarlijke situaties haar zoektocht bemoeilijken.