Boeken

GETEKEND DOOR EEN SEKTE

Christine is vijf jaar oud als haar ouders zich aansluiten bij een extreme afsplitsing van een sekte waar rituelen, kindermisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Ze wordt regelmatig naar een “kolonie” gestuurd waar kinderen uit de sekte worden gehersenspoeld en misbruikt. Maar ook thuis is ze verre van veilig…

Dankzij haar ijzeren wilskracht lukt het haar om te ontsnappen uit de hel van haar jeugd, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze vlucht naar het buitenland en weet daar uiteindelijk een nieuw bestaan op te bouwen.

Een stoere, dappere vrouw die het heft in eigen hand neemt, maar door haar traumatische verleden getekend blijft voor het leven.

DE BUCKETLIST

Diana krijgt na de dood van haar vriend Jaap, met wie ze twee jaar een relatie heeft gehad, een ongebruikelijk testament in handen. Daarin vraagt hij haar verschillende plekken in de wereld te bezoeken die speciaal voor hem zijn, maar waar hij door zijn vrij plotselinge dood na een kort ziekbed niet meer met haar naar toe kan gaan. Op elke bestemming ontmoet ze iemand uit het verleden van Jaap en al haar onkosten worden vergoed.

In de eerste instantie is ze wat sceptisch en twijfelt ze of ze aan zijn laatste wens wil voldoen zonder zijn gezelschap. Maar de geheimzinnige erfenis die ze aan het einde van haar reis zal ontvangen maakt haar dusdanig nieuwsgierig dat ze besluit de uitdaging aan te gaan.

Het wordt een reis vol verrassingen langs Jaaps bewogen leven.

Een avontuurlijke feelgood-roman vol persoonlijke verhalen gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Klik hieronder op wereldkaart om te kijken welke plaatsen Diana aandoet tijdens haar reis om de wereld. Uiteraard is de laatste bestemming nog geheim!

wereldkaart 

Roadtrip Italia

Marloes loopt tegen de veertig en hoewel ze haar biologische klok voelt tikken, heeft ze nog geen partner gevonden met wie ze een gezin zou willen stichten. Maar dan loopt ze hem plotseling tegen het lijf: de charmante levensgenieter Erik. Ze wordt stapelverliefd, en het “nu of nooit” gevoel neemt de overhand. Tot haar grote verrassing is ze binnen drie maanden zwanger.

Na de aanvankelijke roze wolk waar Marloes op zit, ontdekt ze tijdens haar zwangerschap ook een minder leuke kant van Erik. Zijn nonchalante, pluk-de-dag mentaliteit die zij aanvankelijk zo aantrekkelijk vond, heeft een keerzijde.  Erik blijkt niet altijd even open en eerlijk tegen haar te zijn, maar ze schuift haar onderbuikgevoelens opzij en is vastbesloten haar baby een goede toekomst te bieden, samen met Erik.

Na de geboorte van Luna doet ze echter een angstaanjagende ontdekking die haar doet besluiten te vluchten, ver weg van Erik. Midden in een koude januarinacht vertrekt ze halsoverkop met haar twee maanden oude baby, zonder een duidelijk plan in haar hoofd. Gaandeweg besluit ze dat dit het juiste moment is om op zoek te gaan naar haar Italiaanse vader, die ze nooit heeft gekend. Het wordt de drijfveer om door te zetten en niet met hangende pootjes terug te keren. Na het overlijden van haar moeder is hij de enige familie die ze nog heeft.

Er volgt een enerverende roadtrip dwars door Italië, waarbij spannende en gevaarlijke situaties haar zoektocht bemoeilijken.

Roadtrip Italia bevindt zich, evenals Een perfecte illusie, op het snijvlak van een thriller en een feelgood-roman. Een heerlijk Italië avontuur met de nodige spanning én humor. 

Een perfecte illusie

Hoe dom kun je zijn om volledig in de ban te raken van een man op een datingsite, die je nog nooit hebt gezien? Dat vraagt ​​Ellen zich ook af, wanneer ze bedrogen uitkomt na een hevige online verliefdheid.
Gedesillusioneerd en bijna bankroet, besluit ze het er niet bij te laten zitten. Ze gaat op zoek naar de man die haar zo heeft belazerd. Dat brengt haar naar Afrika, waar ze in aanraking komt met ‘Sakawa-boys’,  jongens die op slinkse wijze Westerse vrouwen tot hun slachtoffer maken. Maar haar zoektocht is niet zonder gevaren …
Een perfecte illusie van Annette van Luyk is perfect voor de fans van Suzanne Vermeer. Een meeslepend verhaal met een actueel thema, dat naast de kant van het slachtoffer, ook die van de dader belicht. Vol avontuur en spanning, maar ook ontroerend en geestig. Onwaarschijnlijk maar toch zo herkenbaar!

“Met haar sprankelende schrijfstijl zet Annette dit eigentijdse gegeven messcherp neer.”
Marelle Boersma – auteur en schrijfdocent