Persbericht De Bucketlist

PERSBERICHT De Bucketlist – Annette van Luyk

 

Nieuwe reisroman Annette van Luyk gebaseerd op eigen ervaringen

 

“Er zit veel eigen ervaring in dit boek. Ik ben bijna overal zelf geweest, vaak zelfs meerdere keren”, aldus Annette van Luyk over haar nieuwe roman. De Bucketlist vertelt het verhaal van een reis langs tien bestemmingen, waar de hoofdpersoon niet alleen haar overleden vriend, maar ook zichzelf steeds beter leert kennen. Aan het einde van de reis wacht haar een geheimzinnige erfenis.

“Na Roadtrip Italia wilde ik graag weer een reisavontuur schrijven dat een flinke impact heeft op het leven van een vrouw. Een wereldreis langs het turbulente verleden van een overleden partner die daar tijdens zijn leven vrij zwijgzaam over was, leek me een interessant gegeven. Welke lijken komen er dan uit de kast? En hoe gaat de hoofdpersoon daarmee om?”

Haar eigen reizen kwamen goed van pas bij het schrijven, maar autobiografisch is het boek niet. Van Luyk: “Ik heb mijn eigen levenservaring gebruikt als achtergrond op meerdere bestemmingen. Niet dat ik alles zelf heb meegemaakt, maar de omgeving, de mensen, en de cultuur waarbinnen de verhalen zich afspelen zijn mij bekend. Ik heb ook boeiende verhalen van anderen gebruikt waarover ik gelezen of gehoord heb. En zelfs even teruggegrepen naar enkele personages uit mijn debuutroman Een Perfecte Illusie.”

Een favoriete bestemming kiezen uit de lijst van tien locaties valt niet mee. “De mysterieuze eindlocatie waar de erfenis zich bevindt, heeft veel indruk op me gemaakt, en het is voor Diana ongetwijfeld de meest bijzondere bestemming”, zegt de schrijfster. “Verder ligt in Indonesië een deel van mijn roots, het is het land waar mijn vader is geboren en getogen, dus Bandung is misschien wel het meest persoonlijke verhaal. De Libanese cultuur, die in twee verhalen een rol speelt (al wordt dat land zelf niet bezocht), is onderdeel van mijn eigen verleden. De verhalen op Hawaii en Great Andaman zijn vooral spannend.”

 

Annette van Luyk (1962) komt uit Den Haag. De Bucketlist (2021) is haar derde avontuurlijke roman, na Een Perfecte Illusie (2018) en Roadtrip Italia (2020).

Ze heeft Culturele Antropologie en Communicatie gestudeerd en werkte jarenlang als Senior Purser bij de KLM. Naast schrijven heeft ze een grote passie voor reizen en Italië. Samen met haar man bezit ze een huis in Puglia, waar ze een deel van het jaar woont.

 

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

 

De Bucketlist is verkrijgbaar via elke reguliere boekhandel en via internet.

Voor meer informatie of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Larry Iburg van Uitgeverij Ellessy op 026-3272030 of via uitgeverij.ellessy@inter.nl.net.

 

Auteur: Annette van Luyk

Titel: De Bucketlist

ISBN 978-90-8660-453-1

Prijs € 20,50

Interview met de auteur: https://www.ellessy.nl/?page_id=6116#aq-tab-interview3

Fragment uit het boek: https://www.ellessy.nl/?page_id=6116#aq-tab-leesfragment2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *