Interview op Ellessy.nl

1. Roadtrip Italia speelt zich voor een groot deel af in Italië, waar hoofdpersoon Marloes op zoek gaat naar de vader die ze nooit gekend heeft. Was er een reden om voor dit land te kiezen? Heb je er een bijzondere band mee?
Ik heb zeker een bijzondere band met Italië! Al sinds mijn studententijd kom ik er regelmatig, ik heb heel veel gereisd in Italië en ik spreek de taal vloeiend. Sinds 2014 hebben mijn man en ik ook een huis in Puglia, in de hak van de laars; een streek waar wij de laatste jaren steeds meer verliefd op zijn geworden. Ik beheer ook de Facebookpagina Annette in Puglia.

2. Marloes maakt deze roadtrip noodgedwongen samen met haar baby, omdat ze op de vlucht is voor de vader van haar kind. Verhalen over mensen die op de vlucht zijn voor (ex-)partners zijn er genoeg, maar de baby is een onverwacht element. Reizen met een jong kind brengt tenslotte heel specifieke problemen met zich mee. Hoe kwam je op het idee om het verhaal op deze manier te schrijven?
Eerlijk gezegd bestaat er geen speciale reden om een vlucht met een baby te beschrijven. Ik kwam op het idee voor dit verhaal toen ik een vrij onbekende Franse film zag, waarin een vrouw achter een geheim van haar man kwam, waar ook dit verhaal op is gebaseerd. Dat vond ik een interessant gegeven. Maar daar houdt ook meteen elke gelijkenis op, de rest is volledig uit de duim gezogen. Al zitten er wel meer autobiografische elementen in dit boek dan in Een perfecte Illusie, mijn debuutroman; met name in de flashbacks van de hoofdpersoon.

4. Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten? Ben je bezig met een volgend boek?
Ik ben inmiddels begonnen aan mijn derde roman. Veel kan ik er nog niet over kwijt, maar er zal zeker weer een
flinke dosis avontuur, spanning en romantiek in voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *