Interview op Ellessy.nl n.a.v. De Bucketlist

1. De Bucketlist vertelt over een reis langs tien bestemmingen, waar de hoofdpersoon niet alleen haar overleden vriend, maar ook zichzelf steeds beter leert kennen. Hoe kwam je op het idee om dit verhaal op deze manier te schrijven?
Na Roadtrip Italia wilde ik graag weer een reisavontuur schrijven dat een flinke impact heeft op het leven van een vrouw. Een wereldreis langs het turbulente verleden van een overleden partner die daar tijdens zijn leven vrij zwijgzaam over was, leek me een interessant gegeven. Welke lijken komen er dan uit de kast? En hoe gaat de hoofdpersoon daarmee om?

2. Hoeveel eigen ervaring zit er in dit boek? Ben je op alle tien de bestemmingen zelf ook geweest?
Er zit veel eigen ervaring in dit boek. Ik ben bijna overal zelf geweest, vaak zelfs meerdere keren. Ik heb mijn eigen levenservaring gebruikt als achtergrond op meerdere bestemmingen. Niet dat ik alles zelf heb meegemaakt, maar de omgeving, de mensen, en de cultuur waarbinnen de verhalen zich afspelen zijn mij bekend. Ik heb ook boeiende verhalen van anderen gebruikt waarover ik gelezen of gehoord heb. En zelfs even teruggegrepen naar enkele personages uit mijn debuutroman Een Perfecte Illusie.

3. Welke van de tien bestemmingen heeft jouw persoonlijke voorkeur? En is dat voor de hoofdpersoon ook een bijzondere bestemming?
De mysterieuze eindlocatie (waar zich tevens de erfenis bevindt) heeft veel indruk op me gemaakt, en het is voor Diana ongetwijfeld de meest bijzondere bestemming. Verder ligt in Indonesië een deel van mijn roots, het is het land waar mijn vader is geboren en getogen, dus Bandung is misschien wel het meest persoonlijke verhaal. De Libanese cultuur, die in twee verhalen een rol speelt (al wordt dat land zelf niet bezocht), is onderdeel van mijn eigen verleden. De verhalen op Hawaii en Great Andaman zijn vooral spannend!

4. Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten? Ben je bezig met een volgend boek?
Er komt zeker een vierde roman. Binnenkort vertrek ik naar Oostenrijk voor een aantal gesprekken met een dappere vrouw, opgegroeid in een extreme sekte, waar ze zich met ongelooflijke wilskracht aan onttrokken heeft. Na veel omzwervingen is ze neergestreken in Oostenrijk en daar heeft ze een nieuw bestaan opgebouwd. Ik voel me zeer vereerd dat zij wil meewerken aan een spannende roman gebaseerd op haar levensverhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *